Rodrigo s dva gola vratio Benficu na vrh

Primeira, 16. kolo

Rodrigo s dva gola vratio Benficu na vrh

Edmir Škorić

Jedino je Ferreira izvukla bod s gostovanja u današnjim utakmicama 16. kola portugalske Primeire.

Bebe je u 72. minuti pogodio za 1:1 i bod Ferreire u gostima kod Brage. Tako je Ferreira jedina spasila čast gostiju u danjašnim duelima16. kola.

Rodrigo je bio dvostruki strijelac u pobjedi Benfice nad Maritimom. Ovom pobjedom Lisabonci su se vratili na prvo mjesto. Imaju sada 39 bodova, dva više od gradskog rivala Sportinga, dok Porto, uz utakmicu manje, ima šest bodova manje.

Gustavo je u 89. pogodio za pobjedu Rio Avea nad Belensensom, dok je na sličan način Academica bila bolja od Gil Vicentea. Ferreira je u 93. pogodio za slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 16. kolo:
Rio Ave - Belenenses 1:0 (Gustavo 89)
Academica - Gil Vicente 1:0 (Ferreira 93)
Braga - Ferreira 1:1 (Coelho 15/ Bebe 72)
Benfica - Maritimo 2:0 (Rodrigo 19, 35)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.