Bernabeu je danas svjedočio čaroliji: Svi su ustali na noge zbog onog što je napravio Rodrygo
Foto - Screenshot

Prekrasan gol

Bernabeu je danas svjedočio čaroliji: Svi su ustali na noge zbog onog što je napravio Rodrygo

Midhat Šljivak

Real Madrid je danas u Madridu savladao Mallorcu s 4:1 u susretu 5. kola La Lige.

Dugo je Real lomio goste koji su pogotkom Vedata Muriqija iz 35. minute vodili s 1:0, a na odmor se odlazi neriješenim rezultatom (1:1).

U nastavku Kraljevi ipak dolaze do uvjerljive pobjede. Postigli su tri pogotka u završnih 20 minuta uz fenomenalnu igru mladog Brazilca Rodryga.

On je prvo asistirao sunarodnjaku Viniciusu Junioru za vodeći gol (2:1), a zatim je u 89. minuti napravio istinski spektakl na Santiago Bernabeu.

Uzeo je loptu 21-godišnji ofanzivac na 40-ak metara od gola Mallorce. Nezaustavljivo je krenuo prema naprijed i niko ga više nije mogao zaustaviti.

Na putu do gola uništio je defanzivce protivničkog tima. Dvojicu je bacio driblingom i zatim je pogodio mrežu za prednost svog tima od 3:1.

Oglasi

Nakon ovog pogotka kompletan Bernabeu ustao je na noge da pozdravi fudbalskog čarobnjaka koji je postigao zaista spektakularan gol.

[twitter]https://twitter.com/volodyan7/status/1568960623156805632[/twitter]

Rodrygo je još jednom pokazao da je zaista nevjerovatan igrač. On i Vinicius mogli bi obilježiti naredne godine brazilskog fudbala, ali i Real Madrida, jer su obojica čudesni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi fudbaler je član Kraljeva iz Madrida postao 2019. godine. Plaćen je ekipi Santosa velikih 45 miliona eura.

U protekle tri godine odigrao je ukupno 113 utakmica i postigao je 20 pogodaka, a uspio je osvojiti Ligu prvaka, dva trofeja La Lige, UEFA Superkup i dva puta španski Superkup.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Koliko su samo puta bolje golove viđali navijači Madrida kada ih je Messi *****đao redovno
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti