Rojo žestoko kažnjen od Uniteda
Foto: EPA

Žestoka kazna za defanzivca

Rojo žestoko kažnjen od Uniteda

Midhat Šljivak

Manchester United žestoko je kaznio defanzivca kluba Marcosa Roja.

Argentinac je zaboravio da obnovi pasoš, što je značilo da neće moći s ostatkom ekipe putovati na predsezonsku turneju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Skupo je Roja koštala ta greška. Rukovodstvo Crvenih đavola s Old Trafforda odlučilo je da ga kazni, pa će tako za nepažnju platiti velikih 140.000 funti.

To znači da je sjajni fudbaler kažnjen oduzimanjem dvije sedmične plate, a menadžer Louis van Gaal će sasvim sigurno imati u vidu njegov izostanak i prilikom sastavljanja ekipe za predstojeću sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rojo je prošle sezone stigao u United iz redova lisabonskog Sportinga, a u prvoj sezoni je nastupio u 26 utakmica za tim Louisa van Gaala.

Za vrijeme nastupanja u Sportingu, ovaj odlični bek je odigrao 61 utakmicu, te je postigao šest golova. Ali, nisu samo sjajne igre u Sportingu Roja dovele u Manchester United. Član je i reprezentacije Argentine od 2011. godine za koju je odigrao 37 utakmica. 

Na Svjetskom prvenstvu prošle godine Marcus Rojo  odigrao je čitav susret u odbrani protiv naše reprezentacije. Kasnije je poražen u finalu, kao i na nedavno završenoj Copa Americi. 


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti