Hrvatski fudbaler napadnut u povratku sa treninga: Sumnja se da su u pitanju navijači

U klubu su zgroženi, ali i u strahu

Hrvatski fudbaler napadnut u povratku sa treninga: Sumnja se da su u pitanju navijači

H. Zilić

Težak petak je iza mladog hrvatskog fudbalera Roka Juerškina (22) koji nastupa u italijanskoj Seriji B za tim Beneventa kao posuđen fudbaler Pise.

Jureškin je napadnut u petak iza podne po povratku sa treninga, a ova vijest zgrozila je sve u Italiji.

Hrvatski fudbaler je vozio automobili kada su mu nepoznata lica napravila zasjedu nakon čega je krenuo i fizički obračun.

Italijanski mediji pišu da je jedan od napadača udario u lice fudbalera Beneventa i odmah su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Mladi fudbaler je odmah prijavio napad policiji, a otišao je i kod doktora da se ustanovi težina povrede koju je zadobio.

U Beneventu u su zgroženi ovim incidentom i nadaju se da iza svega ne stoje navijači ovog kluba iako najveća sumnja upravo pada na njih.

Oglasi

U italijanskom klubu su s pravom u strahu jer ekipa ne stoji dobro na tabeli Serije B u ovoj sezoni. Trenutno su fenejraši sa 29 bodova i prijeti im ispadanje u Seriju C.

Mnogi sumnjaju da navijači na ovaj način žele preplašiti fudbalere, a nakon Jureškina mogao bi neko naredni biti meta.

"Osuđujemo počinitelje ovog nasillja. Ponašanje nekih pojedinaca ne može dovesti u pitanje sportski duh Beneventa. Pozivam sve navijače da u miru dočekamo završnicu prvenstva. U ime grada ispričavam se Jureškinu zbog ovog napada", rekao je gradonačelnik Beneventa Mastella.

Fudbaler se oglasio nakon napada, zahvalio se svima na podršci i saopštio da nema ozbiljnijih povreda, obavio je doktorski pregled i sve je u najboljem redu.

Pomenuti fudbaler ima jedan nastup za U21 reprezentaciju Hrvatske, dijete je splitskog Hajduka, a prije dolaska u Italiju u redove Pise, nosio je dres Sereda i Žiline u Slovačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije