Legendarni Fabio Cannavaro mora u potragu za novim poslom
FOTO: EPA

Serija loših rezultata došla na naplatu

Legendarni Fabio Cannavaro mora u potragu za novim poslom

H. Zilić

Seria B je ove sezone došla u centar pažnje jer su na klupama klubova neki od legendarnih fudbalera, a jedan od njih dobio je otkaz danas.

Benevento je odlučio da raskine saradnju sa Fabiom Cannavarom nekada najbioljim fudbalerom svijeta.

Benevento je u 23. kolu danas poražen od Venezije na domaćem terenu rezultatom 1:2.

Ovaj poraz je Benevento spustio na predposljednju 19. poziciju sa 23 osvojena boda, a ekipa je u posljendjih pet mečeva osvojila samo jedan od mogućih 15 bodova.

Da stvar bude gora danas su poraženi od fenejraša Venezije koja je tako fenjer prepustila Cosenzi, a usput na tabeli preskočila i Benevento.

Što se tiče Cannavara Benevento mu je bio prvi trenerski angažman u Evropi.

Oglasi

Trenersku karijeru je započeo 2013. godine kao pomoćnik u Al-Ahliju, a nakon toga je samostalno vodio Gunagzhou, Al-Nassr, Tianjin Quanijan i reprezentaciju Kine.

Pored Fabina Cannavara otkaz u Beneventu dobili su i pomoćnik Paolo Cannavaro kao i sportski direktor Pasquale Foggia.

"Klub zahvaljuje treneru, njegovom zamjeniku i sportskom direktoru na dosadašnjem radu koji je bio maksimalno ozbiljan i maksimalno profesionalan, želimo svima sve najbolje u nastavku karijere", stoji u saopštenju bivšeg člana Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Benevento bi naredne sedmice trebao imenovati novog trenera.

Što se tiče legende itlaijanskog fudbala Fabia Cannavara vidjet ćemo gdje će ga odvesti naredni trenerski poziv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi