Mayoral odlučio meč Rome i Bologne, Edin Džeko nije igrao

Važna tri boda za Vučicu

Mayoral odlučio meč Rome i Bologne, Edin Džeko nije igrao

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas su na svom terenu pobijedili Bolognu s minimalnih 1:0 u meču 30. kola italijanske Serije A.

Bologna je prva zaprijetila danas u devetoj minuti kada je u šansi bio Palacio, ali je njegov udarac blokiraju defanzivi rimskog kluba u posljednji trenutak.

Već nakon kornera Bologna ponovo ima šansu. Nakon centaršuta pokušao je Svanberg, ali lopta je otišla pored gola.

Bologna je i u narednih desetak minuta bila bolja. Gosti su prijetili preko Soriana i Danila, no nisu uspjeli da pronađu put do mreže rimskog kluba.

Roma je prvu šansu na utakmici imala u 44. minuti i to je odlučilo današnji meč. Jedan od defanzivaca Bologne pravi grešku koju je iskoristio Borja Mayoral i uspio je zaobići i golmana, te poslati loptu u mrežu za 1:0.

U drugom dijelu Roma se fokusirala na čuvanje rezultata što su na kraju i uspjeli. Jedinu pravu priliku u drugom dijelu imali su domaći u 74. minuti kada je Skorupski sjajno odbranio udarac Brune Peresa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Romu su ovo veoma važna tri boda u borbi za Evropu i prekid serije od tri meča bez pobjede. Roma je sedma sa 54 boda, dok je Bologna na 11. poziciji sa 34 boda.

Bh. napadač Edin Džeko današnju pobjedu svog kluba odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi