Roma pobijedila Cagliari na Olimpicu, Edin Džeko zabio novi pogodak

Vučica slavila sa 3:2

Roma pobijedila Cagliari na Olimpicu, Edin Džeko zabio novi pogodak

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Cagliari sa 3:2 u meču 14. kola italijanske Serije A.

Vučica je uspjela da dođe do važna tri boda na Olimpicu i vrati se u sami vrh tabele. Domaći su poveli već u 11. minuti kada je mrežu kluba sa Sardinije zatresao Veretout.

U prvom dijelu igralo se većinom na sredini terena, te je Roma diktirala tempo. Domaći su zaprijetili u 30. minuti kada je Cragno sjajno odbranio udarac Veretouta, a kasnije dobru šansu ne koristi ni Kumbulla.

Cagliari je prvu ozbiljnu priliku imao u 35. minuti preko Simeonea, ali ostalo je 0:0. Na početku drugog poluvremena rimski klub je mogao da udvostruči prednost.

Nakon kontre Pedro je krenuo sam na gol Cagliarija i mogao je dodati Džeki koji je bio sam na drugoj strani, ali je bio nevjerovatno sebičan i pokušao je na očajan način da lobuje golmana gostiju što je itekako naljutilo Dijamanta.

Kazna za ovaj promašaj i neozbiljnost Pedra došla je samo šest minuta kasnije kada su gosti poravnali na 1:1. Joao Pedro je na sjajan način prošao Mancinija i još bolje zabio za 1:1.

Međutim, Roma je u 71. minuti ponovo povela, a kada je najteže tu je uvijek Edin Džeko. Karsdorp je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Džeku kojem je ostao laganiji dio posla da loptu proslijedi u mrežu za 2:1.

Pet minuta kasnije Džeko je izašao iz igra, a umjesto njega ušao je Mayoral. U 77. minuti Roma je stavila tačku na ovaj meč kada je za 3:1 pogodio Mancini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u 90. minuti penal za goste kojeg je skrivio Villar. Odgovornost je preuzeo Joao Pedro koji je drugim golom na meču postavio konačnih 3:2.

Roma je sada na trećem mjestu sa 27 bodova i ima šest bodova manje od lidera Milana. Cagliari je na 15. poziciji sa 14 bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado1989Mostar
BABOOOO
6 0
Hakkinen
1⚜ 1 3 samo dvije riječi EDIN DŽEKO!!! Nekadašnji zanimljivo " kloc " za pojedine ide ka drugom mjestu liste strijelaca Rome u istoriji/ historiji/ povijesti.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi