Roma će naredne sedmice predstaviti nasljednika Spallettija

Ime je navodno već poznato

Roma će naredne sedmice predstaviti nasljednika Spallettija

Čelnici Rome naredne sedmice imenovat će novog trenera, prenosi Gazzetta dello Sport.

Obzirom da su se zahvalili na saradnji dosadašnjem treneru Lucianu Spallettiju, u Romi moraju pronaći njegovu zamjenu, a novi trener će vjerovatno biti Eusebio Di Francesco.

Trenutni šef stručnog štaba Sassuoloa danas bi trebao obaviti posljednje razgovore sa čelnim ljudima Rome, a njegovo predstavljanje trebalo bi biti održano naredne sedmice, prenosi isti izvor.

Podsjetimo, Di Francesco je kao fudbaler igrao za Romu i to u periodu od 1997. do 2001. godine, a upisao je 168 nastupa te je postigao 14 golova. U trenerskoj karijeri vodio je Virtus Lanciano, Pescaru, Lecce te Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Roma će naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona i to nakon što su prethodnu sezonu završili na drugom mjestu, odmah iza neprikosnovenog Juventusa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi