Petarda Rome protiv Cluja, Mayoral poslao "upozorenje" Džeki

Mečevi 3. kola grupne faze EL

Petarda Rome protiv Cluja, Mayoral poslao "upozorenje" Džeki

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Cluj sa 5:0 u meču trećeg kola grupne faze Evropske lige.

Vučica je bez većih problema uspjela da dođe do pobjede, a sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena. Roma je povela već u prvoj minuti kada je gol nakon asistencije Spinazzole postigao Mkhitaryan.

Do drugog gola čekalo se do 24. minute, a tada je na scenu stupio Ibanez koji pogađa za 2:0.

Deset minuta kasnije bilo je već 3:0 za domaći tim. Ovaj put Bruno Peres je asistirao, a prvi gol u dresu Rome zabio je Borja Mayoral koji je stigao kao konkurencija Edinu Džeki.

Roma je u drugom poluvremenu čuvala lagano svoju prednost, a Paulo Fonseca dao je šansu i igračima koji ne igraju toliko često. U samom finišu meča Roma je uspjela zabiti još dva gola.

Prvo je u 84. minuti svojim drugim golom Mayoral povisio na 4:0, a konačnih 5:0 nekoliko minuta kasnije postavio je Pedro.

Bh. napadač Edin Džeko pobjedu svog tima odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Zanimljivo je bilo i na Rujevici gdje su igrali Rijeka i Napoli, a na kraju su gosti uz dosta muke i sreće uspjeli da slave sa 2:1.

Rijeka je povela u 13. minuti golom Murića, ali je u finišu prvog dijela na 1:1 poravnao Demme. Konačnih 1:2 postavio je Braut autogolom u 62. minuti.

U ovoj grupi igrali su još Real Sociedad i Alkmaar, a domaći su slavili sa 1:0. Junak u San Sebastianu bio je Portu koji je u 58. minuti postigao jedini gol na meču za tri boda Sociedada.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Napoli je prvi u grupi sa šest bodova, a zanimljivo je da toliko imaju i Alkmaar i Sociedad. Rijeka je posljednja bez bodova.

U grupi J nije bilo iznenađenja u Razgradu gdje je Tottenham pobijedio Ludogorets sa 3:1. Golove za goste zabili su Kane, Lo Celso i Lucas, dok je jedini pogodak za bugarski tim postigao Keseru.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
perspektivan igrac i ako se potrudi moze puno napredovat uz dijamanta, na mladima svijet ostaje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi