Na Olimpicu sijevalo, ali samo jedan gol je odlučio pobjednika

Roma - Cremonese 1:0

Na Olimpicu sijevalo, ali samo jedan gol je odlučio pobjednika

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Rome pobijedili su Cremonese sa 1:0 u susretu drugog kola italijanske Serije A.

Pravo je pitanje kako je na Olimpicu danas viđen samo jedan pogodak s obzirom na borjne šanse i ukupno 39 udaraca (27-12 u korist Rome).

Domaći sastav iskoristio je ulogu favorita, ali dosta teško je došao do tri boda. Gosti, koji su prošle sezone izborili promociju u Seriju A, dobro su se pokazali, često su napadali, imali dobre šanse, ali ne i dovoljno sreće za nešto više.

Gol odluke postignut je tek u 65. minuti. Lorenzo Pellegrini je izveo korner, a Chris Smalling ostao potpuno sam na drugoj staviti i glavom loptu smjestio u mrežu.

Ovu utakmicu obilježila je i teža povreda Nicola Zaniola krajem prvog dijela. To je nakon povrede Wijnalduma novi težak udarac za Josea Mourinha i njegovu momčad.

Roma ostaje na maksimalnom učinku jer je u prvom kolu pobijedila Salernitanu s 1:0 u gostima. Cremonese je unatoč dobroj igri doživio i drugi poraz. U prvom kolu gostovali su u Firenci i tada su izgubili s 3:2 od Fiorentine.

Cremonese prve bodove traži kod kuće protiv Torina, a Romu pak čeka pakleno gostovanje kod Juventusa u Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/Iconic_Mourinho/status/1561775601350049796[/twitter]

U posljednjem susretu drugog kola večeras od 20:45 sati sastaju se Sampdoria i Juventus. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi