Roma deklasirala Pescaru, Džeko "zakuhao" sa Spallettijem
Foto: EPA

Vučica bez problema protiv Pescare

Roma deklasirala Pescaru, Džeko "zakuhao" sa Spallettijem

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Rome večeras su na gostovanju savladali Pescaru (4:1) u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Roma je od prve minute krenula veoma ofanzivno u meč. Dobre šanse imali su Džeko i Salah, ali se rezultat nije mijenjao u prvih dvadesetak minuta. Pescara je tražila šanse iz kontri, no vidjelo se da večeras neće uspjeti zaustaviti Romu. Vučica je otpor Pescare slomila u 44. minuti kada je nakon sjajne akcije mrežu domaćih zatresao Strootman.

Minutu kasnije gosti su udvostručili svoju prednost. Džeko je ubilježio svoju petu asistenciju u sezoni, a na 0:2 povisio je Nainggolan. Na samom otvaranju drugog poluvremena Roma je stigla i do trećeg gola. Ovaj put asistent je bio El Shaarawy, a zabio je Salah.

Desetak minuta kasnije Egipćanin je ponovo bio koban za domaće, jer je svojim drugim golom povisio na 0:4. Nakon toga nekoliko sjajnih prilika imao je Edin Džeko, ali se bh. napadač nije uspio upisati večeras u listu strijelaca. 20 minuta prije kraja Spalletti je napravio čudan potez kada je odlučio da izvede iz igre Džeku. To se nije svidjelo našem kapitenu koji je imao šta reći Spallettiju prije nego što je otišao u svlačionicu.

Do kraja utakmice Pescara je uspjela postići počasni gol kada je mrežu Rome zatresao Benali za konačnih 1:4. Roma je druga na tabeli sa 75 bodova, četiri više od trećeplasiranog Napolija, dok je Pescara ubjedljivo zadnja sa samo 14 bodova. Pescara je ovim porazom izgubila sve šanse da ostane u Seriji A i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 33. kolo:

Pescara - Roma 1:4



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi