Roma drugi klub po zaradi u Ligi prvaka, obogatio se i Maribor
Zanimljivo, Maribor je u Ligi prvaka prošle sezone zaradio više od velike Benfice, dok je Roma ispred finaliste Liverpoola

UEFA objavila zvanične podatke za prošlu sezonu

Roma drugi klub po zaradi u Ligi prvaka, obogatio se i Maribor

UEFA je danas na zvaničnoj stranici objavila podatke o tome koliko su klubovi zaradili od nastupa u Ligi prvaka u sezoni 2017/2018.

Očekivano, najviše je profitirao šampion Real Madrid koji je zaradio 88.654.000 eura, ali je iznenađujuće što je drugo mjesto pripalo Romi. Džeko i društvo su prošle sezone izbacili Barcelonu i stigli do polufinala, a ukupno su zaradili 83.802.000 eura.

Roma je tako od Lige prvaka zaradila više novca od finaliste Liverpoola (81 milion), Juventusa (80), Bayerna (70), Chelseaja (65), Manchester Cityja (63), Tottenhama (61), Barcelone (57)...

Zanimljivo je pogledati i kako su prošli "mali" klubovi. Jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije koji je prošle sezone igrao u Ligi prvaka bio je Maribor, koji je eliminisan u grupnoj fazi. Međutim, slovenački prvak je samo od učešća zaradio 18.4 miliona eura što je za ovdašnje uvjete izuzetna cifra.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Maribor nije klub koji je najmanje zaradio u Ligi prvaka, jer su po ovom parametru ispred APOEL-a (17.6 miliona), Qarabaga (16.8), pa čak i Benfice (17.4).

Prošlosezonski hrvatski prvak Rijeka eliminisana je u playoffu Lige prvaka i pripala su joj tri miliona eura. Kompletnu listu možete pogledajte ovdje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi