Roma dva puta gubila, ali ipak pobijedila: Noć za zaborav Robina Olsena i Ervina Zukanovića
Nakon tri kola bez pobjede, Vučica je večeras teškom mukom došla do tri boda i tako se vjerovatno Eusebio Di Francesco spasio otkaza (Foto: EPA)

Velika greška golmana Rome, loša igra bh. fudbalera

Roma dva puta gubila, ali ipak pobijedila: Noć za zaborav Robina Olsena i Ervina Zukanovića

M. Šljivak

Roma je u 16. kolu italijanske Serije A uz dosta muke savladala Genou sa 3:2.

Nije Roma večeras blistala. Vidljivo je da tim nije isti bez Edina Džeke, pa je večeras Genoa napravila velike probleme Vučici.

Gosti su u 17. minuti došli do vodstva i to nakon očajne reakcije golmana Rome Robina Olsena. Hiljemark je šutirao, a lopta golmanu Vučice prolazi kroz ruke i noge i kreće prema mreži. Umjesto da odmah krene prema njoj i da je uhvati, Šveđanin je čekao, a to koristio Piatek, te pogađa za 0:1.

Roma je potom krenula po izjednačenje, a u 31. minuti su do njega i došli. Federico Fazio je pogodio nakon prekida za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, radost domaćih navijača je kratko trajala. Već u narednom napadu Hiljemark je iskoristio neoprezznost odbrane domaćih i pogodio je 1:2.

Na odmor se ipak otišlo neriješenim rezultatom. U posljednjoj minuti prvog dijela Justin Kluivert je sprintom pored Ervina Zukanovića došao do šanse i na kraju je i zabio gol za 2:2.

U nastavku smo vidjeli samo jedan gol, a u 59. minuti je nakon odlične akcije pogodio Bryan Cristante za 3:2.

Uzbuđenja je do kraja bilo pred oba gola, a najveću šansu propustio je Cristante koji u 85. minuti sa samo dva metra pogađa stativu i propušta da riješi meč.

Kazne nije bilo. Pandev je u finišu propustio veliku šansu, pa je Roma došla do važna tri boda u zaista teškom susretu.

Ervin Zukanović je igru napustio nakon sat vremena. Dobio je žuti karton na samom otvaranju meča, a nije ni odigrao naročito kvalitetnu partiju.

Serie A, 16. kolo:

Roma - Genoa 3:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zukanovic je karina od igraca spor je i svaki ga igrac moze pretrcat, bilo koja odbrana sa Zukanovicem moze biti losa odbrana, Prosinecki ako misli napraviti jaku nogometnu reprezentaciju BiH, mora naci alternativu za Zukanovica, sad vidim da je Susic - Pape bio u pravu kad je u pitanju Zukanovic.
9 12
kikiriki
NI MENI SE NESVIDJA ZUKANOVIC I NJEGO OVA IGRA IZBACUJE LOPTE U AUT,KAO NEKI AMATER .
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi