Roma i Liverpool su sinoć igrali na Sadio Olimpicu?

Kako li su se samo ovoga sjetili?

Roma i Liverpool su sinoć igrali na Sadio Olimpicu?

Liverpool je prošao u finale Lige prvaka nakon što je sa ukupnih 7:6 bio bolji od Rome u polufinalnom dvomeču.

Redsi su sinoć branili 5:2 sa Anfielda na prepunom Olimpicu. Roma je uspjela slaviti sa 4:2, ali je posljednji gol Rimljana došao prekasno, pa su domaći uspjeli stići samo do časnog oproštaja od Lige prvaka.

Veliki doprinos uspjehu Liverpoola je imao i sjajni Senegalac Sadio Mane koji je sinoć postigao prvi gol na Olimpicu i doveo Redse do vodstva od 1:0 čime je i drastično umanjio šanse Rome za novo čudo.

Dakle, iako su poraženi u Rimu Redsi su prošli u finale u kojem će odmjeriti snage sa Realom, a očigledno je osim Salaha i Sadio Mane veliki miljenik navijača Liverpoola što je pokazala i jedna zanimljiva provokacija na račun navijača Rome.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, nakon sinoćnjeg susreta u Rimu neko od navijača Liverpoola se dosjetio pa na Wikipediji preimenovao stadion Rome u "Sadio Olimpico", umjesto originalnog naziva "Stadio Olimpico".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti