Buvački orkestar Jurgena Kloppa
I svjetske klase Džeko i Nainggolan doprinijeli su Kloppovom radovanju iako ga je "pred oltarom" ostavio pomoćnik...

Epilog na Olimpicu svima je valjao

Buvački orkestar Jurgena Kloppa · Komentar

"Ove utakmice nam valjaju da bismo se podigli, stekli veći evropski rejting. Moramo sada izboriti plasman u Ligu prvaka kako bismo ponovo igrali mečeve poput ovoga", otprilike je, u prenesenom značenju, poslije utakmice u kojoj je njegova Roma eliminirana od Liverpula - pobjedom 4:2, ustvrdio Eusebio di Francesco, trener rimske Vučice.

U pravu je EDF, treba vremena i iskustva da osrednji tim i klub postao barem polurespektabilan. Na tom putu treba odigrati mnogo velikih utakmica, doživjeti bezbroj situacija kakve inače ne doživljavaš.

Radja Nainggolan je to na svojoj koži i sa skoro 30 godina osjetio sinoć. Svjetska klasa, ali pogriješiš pod pritiskom. De Rossiju se to dešavalo ranije. Edin si Džeko, doneseš svojim golovima novih stotinjak miliona eura, ali prvi gol na Enfildu za Liverpool krenuo je od koga? Od njega. Jučer pogotku Wijnalduma kumovao - Džeko. I opet, pored svega toga, da nije bilo imbecilnih sudijskih previda, greške najboljih Rominih fudbalera u dva polufinalna meča ne bi Liverpoolu bile dovoljne. Niko od njih ranije nije imao priliku igrati tako velike utakmice...

Sedam golova u prvom meču, šest u drugom, samo za poželjeti, ali obrni-okreni, sve se svodi na isto. Evropski prvak bit će Real, Bayern, Barcelona... Ovoga puta vjerovatno Real. Vrlo rijetko će to poći za rukom Chelseaju, nikako neće poći Atletico Madridu i Juventusu, a možda bi k'o nešto mogao Liverpool, pa je zbog zanimljivosti finala možda dobro što su prošli Redsi. Roma potencijalno ne bi imala apsolutno nikakve šanse.

Zato je sinoćnjih 4:2 svima koliko-toliko valjalo: Romi zbog iskustva, vidjeli su da mogu, ali brate - dosta, to je to. Liverpoolu jer će nakon 11 godina igrati finale, UEFA-i jer se i ona nešto pita i ima svoje favorite.

Jedino što nikome nije jasno je šta je želio Željko Buvač. Dugogodišnji asistent Jurgena Kloppa zaintrigirao je fudbalsku javnost posljednjih dana odlukom da raskine saradnju s njemačkim trenerom čime je otvorio prostor za svima draga nagađanja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posvađao se s Kloppom? Ovaj kao nije više vjerovao "Mozgu iz Omarske" pa je on eto baš sad, pred revanš sa Romom odlučio da ode. Je li želio napakostiti Nijemcu ili Liverpoolu? A i Klopp je tobože fudbalska neznalica, sve što je napravio djelo je Buvača? Zbog njega su doživjeli prvi poraz u najelitnijem fudbalskom takmičenju?

Čovjek iz sjene tako dođe u žižu interesovanja i omogući svima nama da posumnjamo kako je Klopp neznalica i da će sada krenuti i njegovo i Liverpoolovo strovaljivanje. Što li se, Bože, Buvač ne odluči na takav potez na kraju sezone za mir u kući ili bar prije pet-šest ako mu Klopp već nije pomogao u životu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kuguar
Kakav idiotski tekst... odavno ne procitah vecu gomilu budalastina na jednom mjestu i to sve nepovezano... hajde zaposlite nekoga ko zna pisati kao prvo a kao drugo ko poznaje ono o cemu pise...
31 2
Senko Samic
Ovaj culic totalni kreten.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti