Roma konačno proigrala: Zaniolo postigao gol koji će pamtiti cijeli život

Odigrana tri meča u Seriji A

Roma konačno proigrala: Zaniolo postigao gol koji će pamtiti cijeli život

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su pred svojim navijačima pobijedili Sassuolo sa 3:1 u meču 18. kola Serije A, te su odigrali vjerovatno jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Vučica je konačno uspjela obradovati svoje navijače odličnom igrom i ono što je najvažnije osvajanjem tri boda. Roma je protiv Sassuola slavila sa 3:0, no rezultat je mogao biti ubjedljiviji da su zicere iskoristili Patrik Schick i Aleksandar Kolarov.

Roma je do prednosti stigla već u osmoj minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke za 1:0 bio je Diego Perotti. Sassuolo je nakon toga bio na korak od izjednačenja, ali gol im iz jednog jedinog milimetra nije priznat jer je lopta za toliko dirala gol-liniju.

To su domaći kaznili veoma brzo nakon što je Patrik Schick konačno uspio dati gol. To se desilo u 23. minuti kada ga je uposlio Cristante, a Schicku nije bilo teško da pogodi za 2:0. Čeh je do kraja prvog dijela imao još dvije odlične šanse, no rezultat se nije mijenjao.

Roma je pitanje pobjednika riješila u 59. minuti kada je spektakularan gol postigao Zaniolo. Mladi igrač Rome poigrao se s defanzivcima gostiju i sjajno zabio za 3:0. Sassuolo je u 90. minuti smanjio na 3:1 golom Babacara. Bh. reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao u 76. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S 3:0 večeras je slavio Torino koji je bio bolji od Empolija. Golove za ovaj tim postigi su N'Koulou, De Silvestri i Falque. Bh. reprezentativac Rade Krunić u 89. minuti utakmice dobio je direktan crveni karton. U okršaju SPAL-a i Udinesea nije bilo golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi