"Roma me tjerala da igram, a nisam mogao ni da hodam..."

Mladi Hrvat prošao pakao u Rimu

"Roma me tjerala da igram, a nisam mogao ni da hodam..."

Edmir Škorić
Teme:

Mladi hrvatski nogometaš Silvio Anočić (21) prošao je pravi horor u Romi zbog neprofesionalnosti tamošnjih doktora.

Anočić, koji igra u Romi, bojao se da neće moći da nastavi karijeru, ali njegove probleme je za pet dana riješila doktorska ekipa u Zagrebu, dok su Romini doktori očigledno bili neprofesionalni.

U Genoi, gdje je trebao da pređe, pronašči su mu problem s pubičnom kosti, zbog čega je transfer propao, ali u Romi su tvrdili da je s njim sve u redu i da može trenirati.

Stanje je bilo sve gore, a nakon što su se pomjerili diskovi u kralježnici, morao je da ide na operaciju.

"U Genoi su mi rekli da nekoliko mjeseci ne mogu igrati i da me ne mogu dovesti. Tadašnji Romin doktor rekao je da ne vidi nikakav problem, da samo nastavim trenirati. Radio sam, ali me sve i dalje boljelo, bol je bio sve jači, stradao mi je ligament u tom dijelu tijela. Nisu me pustili ni da odem po drugo mišljenje kod doktora u Hrvatsku"; ispričao je Anočić za Sportske novosti.

"Doktor je radio po svome, davao mi je tablete, kortikosteroide, nekoliko dana bilo mi je dobro, a onda je opet počelo boljeti. Govorili su da će biti sve dobro za sedam dana, pa za 10 dana, pa dvije sedmice... Ma tražio sam da me vrate u prvu momčad samo da me liječi neko drugi. Nešto malo sam trenirao sve dok jednog dana nisam mogao ustati iz kreveta. Hodajući do auta, sav sam se oznojio, vidio sam to više tako ne ide", ističe Anočić.

"Kad sam se pojavio u klubu svi su me gledali u čudu. Poveo sam dr. Kapulicu sa sobom u Rim, nikome osim Tottiju nisu dopustili da dovede svog doktora. Trenirao sam mjesec dana, ništa me više ne boli. Kao povratak iz mrtvih, tako se osjećam!", dodao je Anočić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesetjednogodišnjeg bivšeg mladog hrvatskog reprezentativca ugovor s Romom veže još godinu dana, a u Rim je stigao prije dvije godine iz Osijeka, gdje je i ponikao. Igrao je uglavnom za rezerve Rome i teško da će dobiti pravu šansu na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi