Roma namjerava produžiti ugovor De Rossiju

Zamjenik kapitena će ostati u timu

Roma namjerava produžiti ugovor De Rossiju

Italijanski vezista i legenda Rome, Daniele De Rossi, vjerovatno će ostati u ovom klubu i nakon ove sezone.

De Rossi je u Romi proveo čitavu karijeru, a danas ima 33 godine i mnogi su špekulisali da će napustiti rimsku Vučicu nakon ove sezone. 

Osim toga, njemu aktuelni ugovor ističe na kraju sezone, a Inter i Milan su pokazali interes da ga dovedu bez obeštećenja. 

Ipak, kako prenosi italijanski Sky Sport, novi sportski direktor Rome Monchi dao je zeleno svjetlo da čelnici kluba ponude novi jednogodišnji ugovor De Rossiju. U ugovoru će postojati i klauzula za produženje na još jednu sezonu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Rossi će zarađivati oko 4 miliona eura godišnje, odnosno jedan manje u odnosu na ono što mu je navodno Inter ponudio.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi