Romini igrači se nakon velike sramote izvinjavali navijačima, dobili su jasnu poruku

"Probudite se"

Romini igrači se nakon velike sramote izvinjavali navijačima, dobili su jasnu poruku

E. Škorić
Teme:

Nezapamćem poraz doživjeli su Jose Mourinho i njegova Roma sinoć u okviru UEFA Konferencijske lige.

Roma je gostovala u Norveškoj kod Bodo/Glimta i na kraju doživjela pravu katastrofu, izgubivši rezultatom 6:1. Bio je to jedan od najtežih Mourinhovih poraza u karijeri.

"Moja je odgovornost. Izabrao sam ove igrače večeras. Da sam igrao sa prvom postavom, neko se mogao povrijediti i onda bismo primili četiri ili pet golova protiv Napolija. Ta bi odluka bila pogrešna", rekao je Jose nakon meča.

"Nisam podcijenio protivnika. Znao sam da su snažan tim, ali čini se kako sam precijenio svoje igrače. Izgledalo je kao da je Solbakken na Moto GP motociklu, a naši igrači na biciklu. U Rimu će Mancini i Vina biti spremni za njega", dodao je Portugalac.

Na stranici Rominih navijača objavljen je video na kojem se vidi kako se igrači pokušavaju izviniti za svoj očajan nastup, a njima je s druge strane poručeno da se probude dok je vrijeme.

Inače, Romu je na ovom gostovanju u Norveškoj pratilo oko 400 navijača. Koliko god bio težak ovaj poraz, tehnički nije najteži u Rominoj povijesti u evropskim mečevima, jer je jednom poražena sa 7:1 u Ligi prvaka.

Kada govorimo konkretno o Mourinhu, ovo je prvi put da je jedan njegov tim primio šest golova na jednom susretu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
curvasud.roma: TEŠKO oprašta rezultatski DEBAKL od Bodo/ Glimata-e I to 6 : 1 žalosna ti Švicarska !!! A i Mourinho ( gotivim ga što je drugačiji od ostalih) nije sebi smio ovaj DEBAKL dozvoliti. E čuj 6 : 1 a bar ja NIKAD ČUO ZA OVE neke Bode Glimate- :)))
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi