Roma odabrala novog trenera!
Foto: EPA

Di Francesco na klupi rimskog tima

Roma odabrala novog trenera!

Midhat Šljivak

Ekipa Rome u narednim danima će dobiti novog trenera.

Nakon što se aktuelni trener Luciano Spalletti odlučio na odlazak iz kluba nakon sezone i po, mnoga poznata imena su se dovodila u vezu s preuzimanjem rimskog tima. Na kraju je posao dobio Eusebio Di Francesco, aktuelni trener Sassuola i nekadašnji fudbaler Rome.

Ovaj 47-godišnji stručnjak će kao novi trener Vučice biti predstavljen naredne sedmice, nakon što se okonča sezona u Seriji A, gdje se Roma bori za direktan plasman u Ligu prvaka.

Roma će za usluge novog trenera ekipi Sassuola morati isplatiti pet miliona eura na ime odštete, a ovo će Di Francescu biti povratak u klub s kojim je 1999. godine kao igrač osvojio Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Francesco je u trenerske vode ušao 2007. godine. Vodio je nekoliko niželigaša, a na klupi Sassuola je proveo prethodnih pet sezona, te je ostvario veoma dobre rezultate.

Sada je došlo vrijeme za veće izazove i Roma će biti njegov prvi veliki posao u trenerskoj karijeri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi