Roma osigurava prvo ljetno pojačanje?

Franck Kessie želja Rome

Roma osigurava prvo ljetno pojačanje?

M. Šljivak

Rukovodstvo Rome već je počelo raditi na pojačanjima za narednu sezonu, a prvi koji bi mogao obući dres Vučice je sjajni veznjak Atalante Franck Kessie.

Ovaj fudbaler iz Obale Slonovače igra zaista fenomenalno u dresu tima iz Bergama. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a pominju se imena poput Chelseaja, PSG-a i Manchester Uniteda.

Navodno, ponuda od 25 miliona eura koje su nudili Chelsea i PSG su ove zime već odbijene, ali Roma je spremila ponudu koja bi 20-godišnjeg fudbalera u junu dovela na Olimpicu.

Vučica će za usluge ovog mladog fudbalera izdvojiti 30 miliona eura, a spremni su Atalanti prepustiti i dvojicu mladih fudbalera. Radi se o Riccardu Merchizzi i Marcu Tumminellu, što je veoma primamljiva ponuda od strane rimskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kessie se smatra jednim od najboljih mladih veznjaka svijeta, a ove sezone je u 17 odigranih utakmica postigao sedam golova uz dvije asistencije.

Član je selekcije Obale Slonovače i smatra se novim Yayom Toureom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi