Roma potvrdila: Nikola Kalinić potpisao

Hrvat se vratio u Italiju

Roma potvrdila: Nikola Kalinić potpisao

I u Romi je izuzetno prometno u finišu ljetnog prelaznog roka. Stigao je Mkhitaryan, otišao Schick, a sada je zvanično potvrđeno da je sklopljena saradnja sa Nikolom Kalinićem.

Hrvatski napadač je kasno sinoć sletio u Rim, da bi upravo sada Roma potvrdila da je ugovor potpisan i da je Kalinić novo pojačanje ekipe.

Nikola Kalinić je u Romu stigao na jednogodišnju posudbu iz Atletico Madrida, a Vučica će imati opciju otkupa njegovog ugovora za cifru od oko osam miliona eura.

Na ovaj način se Kalinić vratio u Seriju A pošto je u prošlosti nastupao za Fiorentinu i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan ga je prošlog ljeta prodao Atleticu za 14.5 miliona eura, ali se Kalinić mučio da se izbori za mjesto u ekipi Jorganždija, pa je došlo vrijeme da se vrati u Italiju.

Kalinić je prošle sezone skupio 24 nastupa za Atletico Madrid, te je postigao samo četiri gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti