Dva poništena gola, crveni karton i remi Rome i Sassuola na Olimpicu

Domaći se ispromašivali

Dva poništena gola, crveni karton i remi Rome i Sassuola na Olimpicu

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas su odigrali utakmicu bez golova na svom terenu protiv Sassuola u okviru desetog kola Serije A.

Na Olimpicu smo danas vidjeli nekoliko odličnih šansi na obje strane i dva poništena gola, a li je na kraju utakmica završena rezultatom 0:0

Za Romu meč nije počeo kako treba jer je Pedro dobio žuti karton u 11. minuti, a potom je 40 minuta kasnije napravio veliku glupost zbog čega je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i svoje saigrače je ostavio na cjedilu.

Ipak, Roma je u 45. minuti uspjela da povede sa 1:0. Mkhitaryan je pospremio loptu u mrežu nakon greške odbrane gostiju, ali je sudija nakon konsultacija s VAR sobom poništio pogodak zbog prekršaja Džeke.

U drugom dijelu Roma je bila nešto bolja od Sassuola, ali nikako nisu uspjeli da postignu gol. Najbolju šansu imao je Džeko u 60. minuti kada je Spinazzola centrirao s lijeve strane, ali je Dijamant pogodio stativu.

Sassuolo je u 75. minuti uspio da dođe do gola kada je Haraslin na spektakularan način savladao Mirantea, ali ovaj put gol je poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već u narednom napadu fantastična prilika za Mkhitaryana, ali Armenac šutira pored gola. Do kraja meča nije bilo uzbuđenja i ostalo je 0:0. Džeko je iz igre izašao u samom finišu meča.

Roma je trenutno peta sa 18 bodova, dok je Sassuolo četvrti sa jednim bodom više.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
Roma pokradena ,samim tim i moj propali tiket
3 0
mer12
Roma namjerno pokradena bila bi druga sa Interom svake godine isti film....sramotno sudjenje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi