Roma se nakon sinoćnjeg susreta protiv Wolfsbergera suočava s kaznom UEFA-e

Rasizam na stadionu Vučice

Roma se nakon sinoćnjeg susreta protiv Wolfsbergera suočava s kaznom UEFA-e

Teme:

Fudbaleri Rome osigurali su sinoć plasman u šesnaestinu finala Evropa lige nakon što su na Olimpicu odigrali 2:2 protiv austrijskog Wolfsbergera. 

Iako je osigurana druga faza takmičenja, trener Roma Paulo Fonseca ne može biti zadovoljan radi slabašne partije njegovih igrača, a posebno ne može radi ponašanja navijača.

Kako prenose italijanski mediji, tokom čitavog prvog poluvremena navijači domaće ekipe rasistički su vrijeđali gostujućeg igrača Andersona Niangboa pa zbog toga klub iz Rima očekuje kazna UEFA-e.

Kazna je mogla biti daleko rigoroznija da navijači u drugom poluvremenu nisu malo popustili i to nakon što ih je spiker upozorio da bi klub mogao dobiti tešku kaznu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za sada nije poznato kakva kazna očekuje Romu, ali se pretpostavlja da bi trebala biti samo u novčanom obliku.

Inače, Vučica je grupnu fazu Evropa lige završila na 2. poziciji, odmah iza Basaksehira, a u ponedjeljak će saznati rivala u šesnaestini finala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi