Edin Džeko pogodio i izborio penal, Roma u nokaut fazi Evropske lige
Foto - EPA

Vučica nije blistala

Edin Džeko pogodio i izborio penal, Roma u nokaut fazi Evropske lige

M. Šljivak

Roma u 6. kolu Evropske lige nije uspjela da savlada austrijski Wolfsberger na Olimpicu. Susret je završen rezultatom 2:2, ali Rimljani su i pored toga ostvarili plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.

Roma je povela u sedmoj minuti. Edin Džeko je izborio penal, a Diego Perotti je precizan sa 11 metara za prednost od 1:0.

Samo tri minute je trajala radost domaćeg tima. Wolfsberger je uspio izjednačiti nakon sjajne akcije, a vlastitu mrežu je pogodio Alessandro Florenzi.

Do novog vodstva Vučicu dovodi Edin Džeko. Igrala se 19. minuta kada je bh. napadač završio odličnu akciju svog tima za vodstvo od 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Wolfsberger je u nastavku pokazivao mnogo više želje za dobrim rezultatom.

Napadali su gosti i napadačka igra im se isplatila u 64. minuti kada je Weismann izjednačio rezultat na 2:2.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Roma uz Bašakšehir prošla u narednu rundu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Duel Borussije i Bašakšehira završen je pobjedom turskog tima od 1:2. Gol koji je goste odveo u narednu rundu takmičenja postigao je Crivelli u 90. minuti meča.

Edin Višća je odigrao kompletan meč za istanbulsku ekipu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Da im nebi Dzeke otisla bi Roma u 3.p.m
3 1
Ibro
Prosli su dalje to je Dzeki vazno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije