Roma se uzalud žalila na kaznu za Strootmana

Pauzira dva meča

Roma se uzalud žalila na kaznu za Strootmana

Fudbalski savez Italije odbio je žalbu Rome vezanu za suspenziju izrečenu Kevinu Strootmanu. 

Romin vezista je u utakmici protiv Lazija na nedopušten i sramotan način zaradio kazneni udarac za svoj tim, simuliravši prekršaj, a iako je sudac nasjeo na glumu, kaznu je zaradio naknadno. 

Holanđanin je od strane Disciplinske komisije Italijanskog saveza kažnjen sa dvije utakmice neigranja, a to će biti dueli sa Milanom i Juventusom koji će biti odlučujući za Romu kada je u pitanju borba za drugo mjesto u Seriji A.

Svjesni toga bili su u rimskom klubu i uložili su žalbu u nadi da će doći do pomilovanja, međutim danas je ista odbijena, pa Strootman definitivno neće igrati protiv starog i, kako stvari stoje, novog prvaka. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi