Pravda je izašla na vidjelo: Strootman suspendovan!

Da su barem ove odluke češće...

Pravda je izašla na vidjelo: Strootman suspendovan!

Holandski fudbaler iz redova Rome Kevin Strootman dobio je kaznu zbog simuliranja na utakmici protiv Lazija.

Roma je taj meč izgubila sa 3:1 proteklog vikenda, a Strootman je bio zaslužan za jedini gol svoje ekipe jer je odglumio start defanzivca Lazija i dobio penal.

Ipak, Holanđanin se nije izvukao i Disciplinska komisija Italijanskog fudbalskog saveza je odlučila da ga kazni sa dva meča suspenzije.

To znači da će on propustiti veoma bitne mečeve protiv Milana i Juventusa narednih sedmica. Te utakmice će biti odlučujuće za Romu kada je u pitanju borba za drugo mjesto i poziciju koja direktno vodi u Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U video prilogu možete vidjeti kako je Strootman odglumio kontakt sa fudbalerom Lazija Wallaceom i prevario sudiju Danielea Orsata.

Svakako, mnogim istinskim ljubiteljima fudbala je veoma drago zbog ove odluke Disciplinske komisije, koja nije česta, a da je češća, onda sigurno fudbaleri ne bi toliko simulirali. Nadamo se da će Strootman izvući pouku iz ove priče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi