Roma u finišu razbila Shakhtar, Arsenal na pragu četvrtfinala

Mečevi osmine finala Evropske lige

Roma u finišu razbila Shakhtar, Arsenal na pragu četvrtfinala

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Shakhtar sa 3:0 u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige.

Vučica je večeras odigrala odličan meč i zasluženo je došla do sjajnog rezultata pred revanš utakmicu koja se igra naredne sedmice u Ukrajini.

Roma je jako dobro počela meč i diktirala tempo igre, a to su krunisali u 23. minuti kada je Pedro sjajno asistirao za Pellegrinija koji pogađa mrežu gostiju za 1:0.

Shakhtar je u nastavku zaigrao nešto otvorenije i pokušao doći do gola u gostima, ali nisu uspjeli. Roma je u finišu utakmice zabila još dva gola, a u centru pažnje bio je El Shaarawy.

On je u 73. minuti sjajno prošao štopere gostiju i lobovao golmana Shakhtara za 2:0. Samo četiri minute kasnije Roma dolazi i do trećeg gola, a ovaj put nakon kornera pogađa Mancini.

Bh. reprezentativac Edin Džeko se oporavio od povrede, ali je večerašnji meč odgledao s klupe jer Paulo Fonseca nije želio previše da rizikuje s preranim povratkom na teren.

Oglasi

Odličan meč vidjeli smo i u Pireju gdje je Arsenal kao gost sa 3:1 pobijedio Olympiakos.

Topnici su poveli u 34. minuti kada je spektakularan gol s nekih 25 metara postigao Martin Odegaard. No, grčki tim je poravnao na 1:1 početkom drugog dijela.

Amatersku grešku napravila je odbrana gostiju, a to je iskoristio El Arabi koji je pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Međutim, Arsenal je do kraja meča uspio da dođe do pobjede. Prvo je u 79. minuti Gabriel pogodio za 2:1, dok je konačnih 3:1 za Arsenal postavio Elneny šest minuta kasnije.

Može se reći da su Topnici nakon ove pobjede u gostima već jednom nogom u četvrtfinalu Evropske lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Takticki bez spica pobjeda,bravo za trenera.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi