Roma slavila, ali Bologna više pokazala na Olimpicu
Golom Kolarova s bijele tačke Roma je stigla do vodstva, na kraju je slavila s 2:1

Edin Džeko igrao 90 minuta

Roma slavila, ali Bologna više pokazala na Olimpicu

Edmir Škorić
Teme:

Roma je večeras u posljednjem meču 24. kola italijanske Serije A s 2:1 pobijedila Bolognu.

Nimalo lagan meč za Romu, ali je Vučica kraju uz dosta sreće upisala novu pobjedu i primakla se na bod Milanu, koji za sada drži to posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

U prvih 45 minuta je dominirala Bologna, imali su gosti tri-četiri velike šanse, ali je Olsen spašavao domaći tim, a uz to su gosti jednom pogodili prečku.

I kako to u fudbalu obično biva, stiže kazna u nastavku. Nakon samo devet minuta igre u drugom dijelu, Roma je povela sa 1:0.

Rezervista Stephen El Shaarawy je izborio penal, a Kolarov s bijele tačke zabio za slavlje Vučice. Bologna je nakon gola brzo mogla do 1:1, no opet Olsen spašava, na drugoj strani Zaniolu zicer skida Skorupski...

I onda u 73. minuti Fazio zabija za 2:0, pa je Roma mirnije ušla u posljednjih petnaestak minuta, mada je tračak nade Bologni donio Sansone u 84. minuti.

Postigao je jako lijep gol, ali Roma nije dozvolila novi kiks, pa je ostalo 2:1. Za Romu je 90 mintua odigrao Edin Džeko, no večeras se bh. reprezentativac nije pretjerano naigrao, kao niti većina domaćih nogometaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi