Roma spremila novi ugovor za Strootmana
Foto: EPA

Holanđanin ostaje u Rimu

Roma spremila novi ugovor za Strootmana

E. Čaušević

Holandski fudbaler Kevin Strootman nakon teških povreda ove sezone se ponovo vratio u staru formu.

Strootman je prethodnih godina muku mučio sa povredom koljena zbog koje je u jednom trenutku razmišljao o završetku karijere. Međutim, Holanđanin nije želio odustati, te se ove sezone vratio na teren i zasijao je u pravom svjetlu. Iako se nalazi na meti mnogih ekipa čini se da će Strootman ostati i dalje stanovnik Rima.

Italijanski mediji prenijeli su danas da će Roma ponuditi uskoro novi ugovor Strootmanu, a holandski fudbaler nema ništa protiv toga. S novim ugovorom Strootman će dobiti i poboljšanje plate što je bio njegov jedini uslov za čelnike rimskog kluba.

Navodno, Strootman će s Romom potpisati ugovor do ljeta 2021. godine prema kojem će godišnje zarađivati tri miliona eura plus bonusi. Stroorman je u dosadašnjem dijelu sezone postigao pet golova i upisao je isto toliko asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi