Roma sve dalje od Lige prvaka, nervozni Edin Džeko nije štedio protivnike
Još jedna loša utakmica Rome. Poreženi su od SPAL-a i tako su još jedan korak dalje od konačnog cilja, plasmana u Ligu prvaka (Foto: EPA)

SPAL savladao Vučicu

Roma sve dalje od Lige prvaka, nervozni Edin Džeko nije štedio protivnike

Midhat Šljivak

Fudbaleri Rome poraženi su sa 2:1 na gostovanju kod ekipe SPAL-a u 28. kolu italijanske Serije A.

Nakon što su uz dosta muke u prošlom kolu savladali Empoli (2:1), Roma je danas odigrala veoma slab meč i poražena je od SPAL-a.

Domaći su borbenom igrom došli do veoma važna tri boda, a do vodstva su stigli u 22. minuti kada je Fares pogodio za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a prilikom odlaska na odmor Edin Džeko se sukobio sa protivničkim igračima, prije svega sa defanzivcem Felipeom.

Roma je ipak uspjela da izjednači na otvaranju drugog poluvremena. Diego Perotti je pogodio sa penala u 54. minuti. Penal je iznudio Edin Džeko.

Ipak, radost je trajala samo šest minuta. Sudija Gianluca Rocchi dosudio je ponovo penal, a Petagne je pogodio za 2:1.

Džeko je imao veliku šansu u 74. minuti da izjednači, ali mu je Viviano čudesno odbranio udarac i ostalo je 2:1.

Ovaj se rezultat nije mijenjao. Rome je izgubila i sve je dalje od Lige prvaka, dok je SPAL došao do velike pobjede u borbi za opstanak.

Serie A, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

SPAL - Roma 2:1

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
Nema veze "," Aj da budemo normalni "," I znam da ces napisati "Ja sam normalan"
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi