Roma u Bergamu izgubila bodove, ali je dobila novog igrača
Gianluca Mancini važi za jednog od najtalentovanijih defanzivaca u Italiji i sigurno je da će Romi itekako pomoći u ostatku sezone (Foto: EPA)

Gianluca Mancini seli na Olimpico

Roma u Bergamu izgubila bodove, ali je dobila novog igrača

M. Šljivak

Roma je uspjela u Bergamu da prokocka vodstvo od 0:3 protiv Atalante i na kraju mogu biti sretni što su osvojili jedan bod (3:3).

Međutim, boravak u Bergamu rukovodstvo rimskog tima je iskoristilo da završi transfer štopera Atalante Gianluce Mancinija.

Prema tvrdnjama italijanskih medija dogovor je postignut za 25 miliona eura, a 22-godišnji defanzivac će sa Romom potpisati ugovor na pet godina, vrijedan milion i po eura po sezoni.

Interesantno, Mancini je igrao danas za Atalantu. Odigrao je 53 minute protiv svog budućeg kluba i sve je začudilo kada ga je trener Gian Piero Gasperini odlučio zamijeniti.

Ipak, i to je došlo kao potvrda da je dogovor postignut i da će Mancini u budućnosti nositi dres rimske Vučice.

Roma pobijedila Bayern

Interes za 22-godišnjeg fudbalera Atalante Roberta Mancnijia pokazao je i minhenski Bayern.

Sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić pokušao je pokvariti posao Romi, ali to im na kraju nije uspjelo i na kraju je preovladala želja fudbalera.

Interesantno je da za jednog defanzivca postiže veliki broj golova. Tako je u dosadašnjem dijelu sezone u 18 odigranih utakmica postigao šest pogodaka, što je svakako impresivan učinak za ovog mladog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije nikakvo čudo što se veliki timovi raspitivali za njega, ali on će vjerovatno odmah nakon večerašnje utakmic put glavnog italijanskog grada.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije