Roma uputila ponudu za mladog argentinskog štopera
Foto: EPA

Talentovani Juan Foyth na meti rimskog kluba

Roma uputila ponudu za mladog argentinskog štopera

Teme:

Nakon isteka posudbe u Romi Thomas Vermaelen će se vjerovatno vratiti u Barcelonu, a Kostas Manolas bi ubrzo mogao postati igrač ruskog Zenita. Roma zbog toga mora potražiti pojačanja na pozciji štopera.

Trenutno, jezgru Romine odbrane čine štoperi Antonio Rudiger, Federico Fazio i novo pojačanje, Hector Moreno. Međutim, jasno je da će Romi naredne sezone biti potrebno više od tri štopera kako bi se rimski klub razvnopravno takmičio na tri fronta.

Čini se da je Juan Foyth, mladi argentinski štoper, pojačanje koje Roma traži. Naime, iako još nema zvaničnih informacija, mnogi mediji tvrde da je Roma uputila ponudu za 19-godišnjeg štopera argentinskog Estudiantesa, dok se špekuliše i da je Tottenham zainteresovan za ovog fudbalera čija se vrijednost procjenjuje na 6.5 miliona eura.

"Pročitao sam to na društvenim mreža, pa sam pitao svog menadžera, i on mi je potvrdio da su vijesti o ponudi Rome istinite", izjavio je mladi Foyth, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Roma je jedan od najvažnijih klubova na svijetu, tako da bi svako volio igrati tamo. Bilo bi to sjajno! Sada sam, ipak, fokusiran na Estudiantes..Poslije ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati."

Da li bi Foyth odmah mogao pomoći Romi nije sigurno, ali je jasno da bi transfer ovog mladog Argentinca predstavljao veliki kapital za budućnost rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi