Roma večeras navija za Liverpool

Potencijalna finansijska dobit za Vučicu

Roma večeras navija za Liverpool

Večeras se u Madridu igra finale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Tottenham i Liverpool.

Svi ljubitelji fudbala željno iščekuju početak (21:00h) okršaja na stadionu Wanda Metropolitano, a dešavanja na terenu će pomno pratiti i svi u Romi.

Čelnici Rome će navijati za Liverpool jer će eventualna pobjeda tima sa Anfielda rimskom klubu donijeti finansijsku dobit.

Naime, u slučaju da Liverpool podigne "ušati" trofej, Roma će inkasirati pet miliona eura. Tako barem tvrdi sajt Il Romanista.

Roma će zaraditi pomenuti iznos jer su u ugovore koji su "odveli" Mohamesa Salaha i Alissona sa Olimpica na Anfield uključeni bonusi u slučaju osvajanja Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Mohamed Salah je prije dvije godine iz Rome otišao put Liverpoola u transferu vrijednom 42 miliona eura. U ugovor između dva kluba tada su ugrađeni i potencijalni bonusi u maksimalnom iznosu od osam miliona eura.

Kada je u pitanju Alisson, on je prošlog ljeta stigao u Liverpool za 62.5 miliona eura uz moguće bonuse vrijedne do 10 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije