Roma vodila u Bergamu protiv Atalante, pa spašavala bod
Foto: EPA

Utakmica 33. kola Serije A

Roma vodila u Bergamu protiv Atalante, pa spašavala bod

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome remizirali su danas u gostima protiv Atalante (3:3) u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Roma je odlično otvorila današnju utakmicu i nakon nekoliko dobrih prilika gosti su do vodstva stigli u 23. minuti utakmice kada je nakon asistencije Perottija mrežu Atalante zatresao Digne.


Samo četiri minute kasnije Roma je udvostručila svoju prednost. Sjajnu akciju odigrali su Džeko i Salah, a nakon asistencije Egipćanina rutinski je golmana domaćih savladao Nainggolan.


Kada su svi očekivali da će Roma nastaviti postizati golove, desilo se upravo suprotno. U 33. minuti D'Alessandro je smanjio na 2:1, a tri minute kasnije Borriello je pogodio za izjednačnje Atalante.

U 40. minuti fenomenalnu priliku za novo vodstvo Rome imao je Edin Džeko, ali je bh. napadač sa svega nekoliko metara uspio prebaciti prazan gol.



Atalanta je odličnu igru nastavila i na startu drugog poluvremena. Pet minuta bilo im je dovoljno da stignu do potpunog preokreta kada je Borriello ponovo iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i pogodio za 3:2.


Do kraja utakmice Roma je pokušala da dođe do izjednačenja, a najbolju šansu imali su u 72. minuti kada je Edin Džeko ponovo loptu poslao visoko preko gola. Nevjerovatan pritisak Vučici se isplatio u 86. minuti kada je na 3:3 uspio izjednačiti Francesco Totti koji je nekoliko minuta prije toga ušao u igru.


Roma je i dalje na trećem mjestu tabele Serije A sa 65 boda, dok je Atalanta na 14. mjestu sa 37 bodova.

Seria A, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta - Roma 3:3

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi