Roman Abramovich odbio ponudu za prodaju Chelseaja, ali postoji cifra koju bi prihvatio
(Foto: EPA)

Rus odbija ponude

Roman Abramovich odbio ponudu za prodaju Chelseaja, ali postoji cifra koju bi prihvatio

M. Šljivak

Roman Abramovich odbio je ponudu za prodaju Chelseaja.

Ruski tajkun imao je na stolu bogatu ponudu od neimenovanog konzurcijuma sa Bliskog istoka, ali ju je odlučio odbiti.

Prodaja Chelseaja se već dugo spominje kao opcija za ruskog milijardera kojem je zabranjeno da ulazi u Veliku Britaniju zbog određenih viznih izmjena.

Međutim, očigledno da Abramovich još uvijek nema namjeru da proda klub čiji je vlasnik od 2003. godine i kojeg je odveo do velikih uspjeha ogromnim ulaganjima.

Ipak, kako tvrdi britanski Telegraph iz izvora bliskim Abramovichu, postoji ponuda koja bi zadovoljila njegove ambicije i za koju bi prodao klub.

Cijena iznosti tri milijarde funti, što je mnogo veća cifra od one za koju je klub kupio 2003. godine. Tada je Roman platio Chelsea 140 miliona funti, a imao je tokom 16 godina zaista velika ulaganja.

Interesantna je priča kako je Abramovich zapravo kupio Chelsea. Nagovorio je legendarni švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson.

"Prvi put smo se sreli u jednom kasinu u Londonu. Trojica ljudi su stajala skupa. Jedan je bio elegantno obučen, drugi onako, a za trećeg sam mislio da je vozač. To je bio Roman. Želio je kupiti klub u Moskvi i otišli smo tamo na tri dana. Pogledali smo sve i predložio sam mu da kupi Dinamo. Otišao sam potom na odmor, a zatim me nazvao čovjek koji je njegova desna ruka i rekao mi je da se Roman predomislio i da želi da kupi klub u Londonu", istakao je Eriksen i zatim je nastavio priču:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tottenham ili Chelsea? Odgovorio sam: Šta želi? Odgovor je bio da želi pobjeđivati. Rekao sam mu da kupi Chelsea jer mora promijeniti pola tima, dok bi kod Tottenhama morao promijeniti kompletan tim".

Na kraju je Chelsea završio u rukama Romana Abramovicha koji je tim vodio do svih mogućih trofeja svojim velikim ulaganjima, ali je i promijenio krvnu sliku evropskog fudbala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi