Abramovich je našao novi klub za kupovinu, sada su kao nekad Chelsea

Drugi konkurent otkrio detalje

Abramovich je našao novi klub za kupovinu, sada su kao nekad Chelsea

A. Čaušević

Iako sankcionisan Roman Abramovich se i dalje vidi u svijetu fudbala. 


Poslije napada Rusije na Ukrajinu dobar dio Abramovichevih sredstava je zamrznut pa je ruski oligarh između ostalih primoran i da proda Chelsea.

Protekle sedmice spominjalo se da ja Abramovich kupio Goztepe, ali je ubrzo stigao demant turskog kluba.

Ipak, prema vijestima iz Španije, Abramovich bi mogao kupiti tamošnjeg posrnulog velikana, Valenciju koja prolazi kroz sličan period kao Chelsea prije 20-ak godina.

Abramovich je od Chelseaja napravio istinskog giganta svjetskog fudbala, a sigurno i Valencija ima sve predispozicije za to.

Da je Rus zainteresovan za kupovinu popularnih Šišmiša otkrio je Miguel Zorio koji također želi kupiti višestrukog prvaka Španije.

"Peter Lim je pokušao da proda kluba u Londonu za 250 miliona i nije uspio. Procurila je vijest da ima dvije ponude. Moju i od ruksog logiarcha iz Chelseaja", poručio je Zorio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon konstantnih gubitaka Lim traži intenzivno traži novog kupca. Nedavno je klubu posudio 38 miliona eura kako bi se koliko toliko popravila finansijska situacija.

Abramovich je trenutno u procesu prodaje Chelseaja, a rok za predaju ponuda za kupovinu ističe 14. aprila. Vladi Velike Britanije, a i samom Abramovichu se žuri da prodaja bude obavljena što je prije moguće.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi