Junak Ukrajine u Zenici poručio: "Nisam navikao, ali ispalo je dobro, prvo ovakvo iskustvo"

Yaremchuk zadovoljan

Junak Ukrajine u Zenici poručio: "Nisam navikao, ali ispalo je dobro, prvo ovakvo iskustvo"

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Roman Yaremchuk bio je junak pobjede Ukrajine u Zenici od prije dva dana. Napadač Valencije je za tamošnje medije prokomentarisao kako je on sve doživio.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je prije dva dana po ko zna koji put ispustila šansu da se plasira na veliko takmičenje, bilo kroz grupu ili kroz baraž.

Peti baraž i peto ispadanje. Bolja je rezultatom 2:1 bila Ukrajina iako smo vodili do pet minuta pred kraj meča. 

Ako su nas koštale izmjene odnosno ulazak Eldara Ćivića prije svega, onda se skroz suprotno može reći za Ukrajinu - Rebrov je pogodio s Yaremchukom.

Napadač Valencije je prvo postigao pogodak za 1:1 u 85. minuti nakon povratne lopte s naše lijeve strane koja je ostala potpuno prazna nakon lutanja Ćivića, a onda je asistirao za drugi pogodak koji je postigao Dovbyk.

Yaremchuk je navikao da u Valenciji igra s drugim napadačem u paru (to je Hugo Duro), no takav slučaj baš i nije čest u reprezentaciji Ukrajine.

Oglasi

"Nisam navikao u reprezentaciji igrati s dva napadača, ali u Valenciji igramo s dva čista napadača. I ispadne sasvim dobro. Ovo je prvo takvo iskustvo za reprezentaciju, ali je donijelo i koristi. Čini mi se da je bila još utakmica kad smo Dovbyk i ja bili zajedno kod kuće s Kazahstanom, kada je rezultat bio 1:1, ušao je kao zamjena i igrali smo zajedno."

"Također smo Junior Moraes i ja bili dva napadača na terenu. U fudbalu postoji mnogo shema - neko igra jednu, , neko neku drugu, sve ovisi o odluci trenera", rekao je Yaremchuk.

Reprezentacija Ukrajine će 26. marta igrati finale baraža. Protivnik će biti Island, a meč će se igrati na neutralnom terenu, jer Ukrajina zbog stanja u svojoj zemlji ne može igrati na vlastitoj teritoriji domaće utakmice.

Što se tiče naše reprezentacije, u junu nas čekaju dvije prijateljske utakmice. Protivnici će biti aktuelni prvak i viceprvak Evrope, Italija i Engleska.

Upravo su Italija i Engleske ekipe koje su bile s Ukrajinom u kvalifikacionoj grupi, a svi se sjećamo da je Ukrajina oštećena za penal u posljednjem kolu. Penal, koji bi vjerovatno značio i direktan plasman na EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi