Zmajevi kao otvorena knjiga: “Padaju u finišu utakmice, tu je naša prilika”

Znali su...

Zmajevi kao otvorena knjiga: “Padaju u finišu utakmice, tu je naša prilika”

Edmir Škorić

Ukrajinski fudbaleri očigledno su znali kako će slomiti bh. reprezentaciju i izboriti finale baraža za Evropsko prvenstvo.

U Zenici je u četvrtak navečer odigran meč polufnala baraža između BiH i Ukrajine. Naši fudbaleri su uspjeli povesti, kontrolisali su meč i imali sve u svojim rukama do 85. minute, a onda potpuni raspad sistema.

Ukrajinci su prvo izjednačili golom Romana Jaremčuka, a samo tri minute kasnije fudbaler Valencije dobro je ubacio, da bi Artem Dovbyk glavom loptu poslao iza leđa Ibrahima Šehića za veliko slavlje Ukrajine.

Ukrajina će u finalu u utorak igrati u Wroclawu protiv Islanda za odlazak na Euro, dok je prijateljski meč BiH i Izraela koji se trebao igrati na Grbavici otkazan.

Oglasi

Selektor Savo Milošević preuzeo je odgovornost i krivicu za poraz, te je stao u odbranu svojih igrača, iako su neki bili pod žestokim kritikama zbog loših reakcija u odbrani kod golova Ukrajinaca.

"Zaista ne znam za vas ili za navijače, lično nemam nijednu jedinu zamjerku igračima. Ne bih imao dušu kada bih prigovorio ijednom bilo šta. 80 minuta smo neutralisali ozbiljnu ekipu, onda je došlo do konfuzije zadnjih 10 minuta vjerovatno dijelom zamjena, a dijelom i pada koncentracije zbog umora. To je fudbal nažalost, mali jedan pad je bio dovoljan. Žao mi je jer smo uspjeli da im pariramo da smo na kraju izgubili utakmicu. Momcima ne mogu ništa zamjeriti, sve drugo može biti moja krivica ili odgovornost", rekao je Milošević sinoć na press konferenciji.

A čini se da su u Ukrajini tačno znali šta im je prednost, odnosno šta je mana reprezentacije BiH. Sudeći po izjavi igrača Genoe Ruslana Malinovskog, pročitali su nas kao knjigu.

"Nećemo puno razmišljati, znamo kako igramo defanzivno, znamo kako igramo ofanzivno. Ono što smo primijetili je da Bosna i Hercegovina prima golove u finišu utakmice tu padaju, možda je to naša šansa", rekao je Malinovsky.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čini se da su nas u Ukrajini dobro analizirali, ali bilo je dovoljno samo da se osvrnu na naše rezultate u prethodnim kvalifikacijama za Euro gdje su Zmajevi veliki broj golova primili od 70. minute.

Očigledno da nedostaje snage i koncentracije u završnicama i to bi također trebalo biti nešto na čemu bismo u budućnosti trebali poraditi.

Top Komentari

Ajax11
Problem u tome , da mi neznamo nikoga pročitati ko knjigu ! Naši treneri se jednostavno izgube ma tekmi, počnu razmišljati, da bi na kraju napravili kardinalne greške !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi