Mykhailo Mudryk je u Zenici iznervirao mnoge, ali pred dolazak u BiH je ispao istinski gospodin
Ukrajinski reprezentativac pokazao veličinu

Nije zaboravio obećanje

Mykhailo Mudryk je u Zenici iznervirao mnoge, ali pred dolazak u BiH je ispao istinski gospodin

Midhat Šljivak

Zvijezda Chelseaja Mykhailo Mudryk odlučio je počastiti vjernog navijača reprezentacije Ukrajine novim telefonom.

Momak imena Sashko vjerni je pratitelj fudbalske reprezentacije Ukrajine. Mobitel mu je uvijek u rukama, javnost obavještava o dešavanjima unutar nacionalnog tima i postavlja snimke na društvene mreže.

Ukrajinski fudbaleri imaju jako dobar odnos s njim, a u oktobru prošle godine zvijezda Chelseaja Mykhailo Mudryk obećao mu je kupiti novi mobitel.

"Opet ti? Ima li ti telefon dovoljno prostora za snimke? Morat ću ti kupiti novi jer ti je prepun mojih snimaka", najavio je Mudryk.

Oglasi

Nije sjajni ofanzivac zaboravio obećanje. Pred put u Bosnu i Hercegovinu sa Marbelle, gdje je reprezentacija Ukrajine smještena, Sashko je dobio novi mobitel.

Ovim potezom Mudryk je pokazao veličinu. Ispunio je dato obećanje, a ovaj potez oduševio je fudbalske fanove širom Evrope.

Definitivno je Mudryk primjer kako treba postupati s vjernim navijačima reprezentacije. Sashko je zaslužio i više od mobitela jer daje sve od sebe da javnosti prenese pozitivne strane reprezentacije Ukrajine.

Podsjetimo, Ukrajina je u četvrtak gostovala u Bosni i Hercegovini i polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo i slavila je s 2:1.

Oglasi

Ova selekcija u utorak će kao 'domaćin' na stadionu Miejski u Wroclawu ugostiti reprezentaciju Islanda, a pobjednik ovog meča će ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo.

Tim koji prođe na Euro bit će smješten u grupu E sa selekcijama Belgije, Slovačke i Rumunije.

23-godišnjem ofanzivcu duel na Bilinom polju bio je ukupno 17. u dresu nacionalnog tima. Postigao je samo jedan pogodak.

Podsjetimo, on je član Chelseaja postao u januaru 2023. godine. Stigao je za 70 miliona eura iz Shakhtara, no za sada ovu cifru nije opravdao. Ove sezone je u 30 nastupa ostvario učinak od šest golova i tri asistencije, a ukupno je u dresu Plavaca odigrao 47 mečeva uz učinak od već spomenutih šest golova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi