Cijeli svijet bruji o Messijevom povratku, a sada se oglasio i Fabrizio Romano

Objasnio šta se događa

Cijeli svijet bruji o Messijevom povratku, a sada se oglasio i Fabrizio Romano

Esmer Oštraković

Danas su se pojavile informacije da je povratak Lionela Messija u Barcelonu praktički pa završena stvar.

Lionel Messi je 2021. godine napustio Barcelonu, te je prešao u Paris Saint-Germain sa kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

U ugovoru postoji i opcija produženja na dodatnih godinu dana, ali još uvijek nije poznato da li će Messi ostati u PSG-u i naredne sezone.

Mediji iz Španije prenijeli su vijest kako je praktički sve dogovoreno, te da se Messi naredne sezone vraća u Barcelonu.

Međutim francuski mediji imaju totalno drugačiju priču, te oni tvrde da PSG sprema novi ugovor za Messija i da ga žele zadržati u ekipi.

O svemu se oglasio i specijalista za transfere, Fabrizio Romano, koji skoro nikada ne griješi i uvijek ima tačne informacije.

On tvrdi da je Barcelona pristupila Messiju, ali i da su isto tako iz PSG-a već počeli razgovarati sa Messijem o novom ugovoru.

"Izvori bliski Lionelu Messiju insistiraju na tome da će odluka biti donesena 2023. godine. Barcelona interno razgovara sa Messijem o povratku, ali PSG pokušava da produži njegov ugovor", napisao je Fabrizio Romano na svom Twitter nalogu.

Sources close to Lionel Messi insist he will decide his future in 2023, not now. Barcelona, already discussing internally of his return — and PSG will really try to extend his contract. 🚨🇦🇷 #Messi

Messi’s camp guaranteed that no decision has been made & nothing is advanced yet. pic.twitter.com/wYIV97IL95

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ljudi koji se brinu o Messijevoj karijeri tvrde da nikakva odluka nije donesena, te da će sve biti poznato tek naredne godine.

Ove sezone je Messi odigrao dvanaest utakmica u svim takmičenjima, te je postigao sedam golova i upisao osam asistencija.

Top Komentari

Mostarac94
Sta ce im? Taman prodisali
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti