Ovo samo on može: Genijalan pas Messija dok je ležao na travi

Nevjerovatni Argentinac

Ovo samo on može: Genijalan pas Messija dok je ležao na travi

Edmir Škorić

PSG je sinoć pobijedio Nicu s 2:1 u susretu 9. kola francuske Ligue 1.

Francuski prvak uspio je ostvariti pobjedu, nastavio je sjajan niz, mada je očigledno da je Nica pokazala da može da se nosi sa snažnim timom kakav je pariški.

Jedan od ključnih igrača u pobjedi PSG-a bio je Lionel Messi, koji je zabio majstorski gol iz slobodnjaka u prvom dijelu, ali su gosti uspjeli da izjednače početkom drugog dijela.

Na kraju, presudio je gol Kyliana Mbappea, koji je ušao u 59. minuti umjesto Ekitekea, a za pobjedu je zabio u 83. minuti.

Osim sjajnog gola, Messi se istakao i na druge načine. Posebno dopadljivo bilo je njegovo dodavanje u 58. minuti. Argentinac je fauliran u napadu, pao je na travu, ali je uspio još jednom se da oduševi - dok je ležao uočio je svog saigrača i bez gledanja mu poslao loptu između dva defanzivca Nice.

Trik je brzo postao viralan na društvenim mrežama, gdje su se pojavili komentari dok su se nogometni navijači klanjali genijalnom trenutku Lea Messija.

Oglasi

"To nije ljudski!", "Ovo dodavanje je najbolja stvar koju ćete vidjeti ove sedmice", "Igrač koji bi se vjerojatno trebao žaliti nakon prekršaja našao je način da doda iako je bio u donjem položaju. Lionel Messi je predobar!", samo su neki od komentara.

Messi se vraća?

Lionel Messi u ljetnom prijalaznom roku 2021. godine napustio je kao slobodan igrač Barcelonu i potpisao za PSG.

Ugovor s prvakom Francuske ističe mu na kraju ove sezone i Argentinac se povezuje s povratkom u Barcelonu i odlaskom u MLS ligu.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta nedavno je kazao da bi učinio sve da se Messi vrati u dres Blaugrane. Novinar "La Portiera" Marc Marba javlja da će povratak 35-godišnjaka biti moguć tek kada Gerard Pique ode.

Taj je uslov trebala postaviti argentinska zvijezda, a u slučaju da to ne učini, Barcelona više ne može računati na njegove usluge. Nije tajna da se Messi i Pique ne vole, a Španacje 2021. bio jedan od ljudi koji su pozivali čelnike Barcelone da se oproste s Messijem.

Gerard Pique ima ugovor s Barcelonom do kraja sezone 2023./24., no jedna od odredbi može ga "skratiti" već ovog ljeta. Ako Pique ne bude igrao dovoljno minuta, bit će višak igrač.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Eventualni povratak Lea Messija u Barcelonu vjerojatno će ostati nejasan još nekoliko mjeseci. Argentinac je napustio katalonski tim u ne baš ugodnoj atmosferi, ali u klubu nema tadašnje uprave.

I Argentinac je ove sezone vratio formu. U francuskoj ligi odigrao je devet utakmica, u kojima je postigao pet golova i dodao sedam asistencija. Dva puta je igrao u Ligi prvaka, zabijao i asistirao, a u posljednja dva dvoboja argentinske reprezentacije protiv Hondurasa (3-0) i Jamajke (3-0) 35-godišnjak je zabio ukupno četiri gola.

Top Komentari

King_Kenny
...nije ovo nista sta radi De Bruyne...lik je strasan igrac...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi