Kao div među patuljcima: Supermoćni Lukaku ruši sve oko sebe!

Nevjerovatan trk

Kao div među patuljcima: Supermoćni Lukaku ruši sve oko sebe!

Admin Čaušević

Romelu Lukaku se vratio na teren u pobjedi Chelseaja nad Aston Villom (1:3).

Lukaku nije igrao od 11. decembra jer je bio pozitivan na koronavirus je postigao jedan gol te izborio penal u posljednjim minutama utakmice.

Plavci iz Londona su bili u rezultatskom zaostaku, ali su uspjeli preokrenuti rezultat te ostati u borbi za prvo mjesto kojeg su izgubili od Manchester Cityja nakon remija protiv Evetona i Wolvesa te poraza od West Hama.

Lukaku je u drugom poluvremenu zabio glavom za preokret, da bi u sudijskoj nadokonadi demonstrirao koliko je razoran.

Snažni Belgijanac je istrčao 50-ak metara, a način na koji se odbija jedan od igrača Aston Ville s namjerom da ga obori je zaista komičan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju ga je uspio nekako srušiti Konsa koji je napravio penal i tom prilikom dobio žuti karton. Siguran strijelac je bio Jorginho.

S ovim potezom Lukaku je podsjetio na svoje prošlosezonske igre u dresu Intera koje su mu omogućile i povratak u Chelsea. Thomas Tuchel se nada da će Belgijanac nastaviti u istom ritmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti