"Jeb**e se i vi i vaši hashtagovi, poduzmite nešto konkretno!"

Lukakuu prekipjelo

"Jeb**e se i vi i vaši hashtagovi, poduzmite nešto konkretno!"

E. Ganibegović

Za vikend su utakmicu 20. kola belgijske Jupiler pro lige odigrali Club Brugge i Anderlecht.

Gledali smo sjajnu fudbalsku predstavu, a na kraju je završeno bez pobjednika, 2:2.

Ipak, dobro fudbalsko izdanje oba tima zasjenilo je ponašanje pojedinih navijača, ako se tako mogu nazvati, Club Bruggea.

Naime, pristalice domaćeg tima su na stadionu Jan Breydel na rasnoj osnovi vrijeđale legendu Anderlechta i Belgije, a sada trenera ovog tima, Vincenta Kompanyja.

O svemu se odlučio oglasiti i njegov nekadašnji saigrač u Belgiji, a trenutno napadač Chelseaja, Romelu Lukaku. On je imao konkretnu, ali i vulgarnu poruku za čelnike Pro lige.

"Pro ligo, nadam se da ćete sada preduzeti neke mjere. Legenda kao što je Kompany je vrijeđan samo zato jer ima crnu kožu. Stvarno je dosta. Jeb**e se i vi i vaši hashtagovi, poduzmite nešto konkretno!", ljutito je poručio Lukaku.

Oglasi

Podsjetimo, ranije je i sam Lukaku osjetio kako je biti rasistički zlostavljan.

Jedna od najpoznatijih takvih situacija jeste ona kada ga je vrlo otvoreno uvrijedio komentator na jednoj italijanskoj TV stanici i to dok je još uvijek bio član Intera.

"Zaista ne vidim u Italiji nijednog fudbalera koji igra kao Lukaku, zaista mi se sviđa. Jedini način da ga zaustavite je da mu kažete: 'Evo ti 10 banana da pojedeš'", rekao je tada on.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, Lukaku se ove sezone iz Intera vratio u Chelsea, no u dresu Plavaca mu baš i ne ide najbolje. 

Na 16 utakmica postigao je tek pet golova i upisao jednu asistenciju.

Top Komentari

fukaraslana
Nemogu da razumijem ljude kojima je vazno i smeta jel neko bijel , crn , zut ili ove ili one vjere . Nikada nisam gledao koje je boje koze ili vjere da po tome cijenim covjeka nego samo po ponasanju i karakteru covjeka
10 0
user1022
Hahahhahah, cuj jedini nacin da ga zaustavis je dat mu 10 banana.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi