Romelu Lukaku broji posljednje dane na Old Traffordu
Lukaku je sve više na klupi i izgleda da je na izlaznim vratima Manchester Uniteda

Sve izvjesniji odlazak

Romelu Lukaku broji posljednje dane na Old Traffordu

A. Beganović

Manchester United će u ljetnom prelaznom roku pokušati prodati Romelua Lukakua.

Prema pisanju otočkih medija, Crveni vragovi u ljetnom prelaznom roku će pokušati prodati Lukakau, koji je drugi najskuplji igrač u historiji ovog slavnog kluba.

Lukaku je u United stigao 2017. godine iz Evertona u transferu vrijednom 75 miliona funti i u svojoj premijernoj sezoni opravdao je očekivanja.

No, u aktuelnoj nije na nivo, a po odlasku Josea Mourinha "zacementiran" je za klupu s obzirom da novi menadžer Ole Gunnar Solskjaer forsira jedan brži nogomet u kojem se na mjestu napadača bolje snalazi Marcus Rashford.

Tako da po svemu sudeći belgijski napadač broji svoje posljednje dane na Old Traffordu, a kako pišu otočki mediji Paulo Dybala i Mauro Icardi su igrači koje će United pokušati dovesti ukoliko unovči Lukakua.

Lukaku je jedan od rijetkih koji nije "pljuvao" Josea Mourinha nakon otkaza

Lukaku je jedan od rijetkih igrača koji nije pričao loše stvari o Joseu Mourinhu, a nakon duela sa Arsenalom u FA Cupu je pokazao da ima veliko poštovanje prema Portugalcu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je poručio da jednostavno ne može porediti Mourinha i Solskjaera, te da će portugalskom stručnjaku uvijek biti zahvalan.

"Neću porediti Mourinha i Solskjaera jer je to nemoguće. Vjerujem da je Mourinho uradio dosta dobrog posla za Manchester United", istakao je Lukaku pa zatim dodao:

"Osvojio je nekoliko trofeja i imam veliko poštovanje za njega. Na kraju krajeva on je trener koji me doveo na Old Trafford".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi