Ruši li Neymar vlastiti transfer rekord već ovog ljeta?
Brazilac se često povezuje sa odlaskom iz Pariza. Međutim, za sada je on još uvijek stanovnik glavnog grada Francuske, a vidjećemo hoće li se to promijeniti u narednim mjesecima (Foto: EPA)

United nudi 300 miliona eura

Ruši li Neymar vlastiti transfer rekord već ovog ljeta?

M. Šljivak

Brazilac Neymar postao je u ljeto 2017. godine najskuplji fudbaler svih vremena.

Francuski PSG je za usluge brazilskog velemajstora Barceloni isplatio 222 miliona eura, te je Neymar tako postao uvjerljivo najskuplji fudbaler ikad.

Međutim, prema tvrdnjama španskih medija, već narednog ljeta bi Neymar mogao srušiti vlastiti transfer rekord i karijeru bi mogao nastaviti u Engleskoj.

Don Balon tvrdi da je Manchester United spremio ponudu za brazilskog čarobnjaka, a ona iznosi nevjerovatnih 300 miliona eura.

Ova ponuda ne treba da čudi ako se zna da bi United uskoro mogao dobiti novog vlasnika. Saudijski princ Mohammed bin Salman spreman je da izdvoji više od četiri milijarde eura kako bi kupio klub i sigurno da bi dovođenje Neymara mogao biti prvi potez kojeg će napraviti.

Reprezentativac Brazila se konstantno povezuje sa odlaskom iz PSG-a. Spominje se povratak u Barcelonu, mnogii ga sele u Real Madrid, a Crveni đavoli su se i ranije povezivali kao moguća sredina za Neymara.

Neymar (27) je u godinu i po nastupio u samo 53 utakmice za PSG, te je postigao 48 golova, dok je u dresu Barcelone od 2013. do 2017. godine protivničku mrežu tresao 105 u 186 nastupa.

Zvijezda PSG-a je trenutno van terena zbog povrede stopala. Ta povreda mu je onemogućila da nastupa protiv Uniteda u osmini finala Lige prvaka, ali vrlo lako bi se moglo desiti da od naredne sezone zaigra u dresu tima sa Old Trafforda.

United je navodno spreman uložiti novac, posebno ako klub preuzme Bin Salman i svakako da će biti interesantno vidjeti šta će se događati u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti