Kao da su gledali neku drugu utakmicu: UEFA šokirala izborom igrača meča Danska - Belgija

Veliko iznenađenje

Kao da su gledali neku drugu utakmicu: UEFA šokirala izborom igrača meča Danska - Belgija

Admin Čaušević

Belgija je preokretom pobijedila Dansku s 2:1, sada ima šest bodova i praktično je već izborila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. 

Belgijanci su ulaskom Kevina De Bruynea na startu drugog dijela postali drugi tim, a sjajni veznjak Manchester Cityja je jednotavno bio briljantan. 

De Bruyne je prvo asistirao Thorgenu Hazardu za izjednačenje, da bi nakon toga postigao i sjajan gol sa ivice kaznenog prostora za preokret.

Ipak, u UEFA-i su imali drugo mišljenje da su na opšte iznenađenje za igrača utakmice izabrali Romelua Lukakua.

"Lukaku je nagrađen za njegovo senzacionalno drugo poluvrijeme", saopštili su iz UEFA-e nakon što je nagradu "Zvijezda utakmice", dobio napadač Intera. 

Lukaku je večeras imao nekoliko prilika, uradio je dosta posla kod izjenačujućeg gola, ali dojam je ipak De Bruyne bio taj koji je obilježio susret. 

Nakon dva gola Belgija ima šest bodova u grupi B i već je jednom nogom u osmini finala, ostaje da se vidi s kojeg će to mjesta biti. Rusija i Finska dijele drugo mjesto s po dva boda, dok je Danska bez bodova i minimalnim šansama da prođe dalje kao jedna od najbolje trećeplasiranih selekcija.

U posljednjem kolu Belgija će igrati protiv Finske, dok će Danci biti domaćini Rusiji.

Top Komentari

Lacky
Opet ovaj glupi causevic, da ima glasanje za najglupljeg novinara sigurno ti ne bi trebala stela da pobjedis idiote, ti kad napises neki tekst u Japanu oboli neko od korone..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi