Romelu Lukaku objavom okupio najbolje fudbalere svijeta
Belgijanac se odlučio oglasiti nakon rasističkih napada koje je doživio u Torinu (Foto: EPA)

Nakon dešavanja u Torinu

Romelu Lukaku objavom okupio najbolje fudbalere svijeta

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku je čovjek koji se ponovo našao u centru pažnje. Belgijanca su na meču protiv Juventusa u Torinu vrijeđali na rasnoj osnovi, a napadač Intera se danas odlučio oglasiti na ovu temu.

Romelu Lukaku jučer je bio meta dijela navijača Juventusa. Rasistički su ga vrijeđali s tribina nakon čega im je on poručio da šute svojim prepoznatljivim slavljem pogodaka.

Potom je nastao haos na terenu. Izbila je i tuča Samira Handanovića i Juana Cuadrada, pa će kazne nakon svega sigurno pljuštati.

Lukaku je zbog slavlja dobio drugi žuti karton. U Interu se nadaju kako će odluka biti promijenjena, a Belgijanac se danas odlučio obratiti javnosti.

"Historija se ponavlja. Desilo se 2019. godine i ponovo sad 2023. Nadam se da će liga ovog puta zaista poduzeti određene korake jer bi u ovoj lijepoj igri trebali svi uživati", rekao je Lukaku i potom je zaključio.

Oglasi

"Hvala svima na porukama podrške. Je*eš rasizam", poruka je napadača Intera.

Podrška 29-godišnjem napadaču stiže sa svih strana. Javili su se Kylian Mbappe, Acrhaf Hakimi, Vinicius Junior, te mnoge druge fudbalske zvijezde.

Inter i Juventus su osudili ponašanje dijela navijača koji je majmunskim kricima vrijeđao Belgijanca, ali nakon svega je izvjesno da će Bianconere sačekati kazna zbog ovog slučaja.

Čelnici italijanske Serie A sada su na potezu. Oni će odrediti kazne za sve sudionike ovih nemilih događaja, a vidjet ćemo hoće li Lukakuu biti poništen crveni karton.

Romelu Lukaku trenutno igra kao posuđen fudbaler Chelseaja u Interu, ali kako stvari stoje, on u narednoj sezoni neće nositi dres Neroazzurra.

Ove sezone 29-godišnjak je odigrao ukupno 21 utakmicu u dresu Intera i ima učinak od šest postignutih golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ove crncuge su gori od serba i kroata. Uvjek ugrozeni
3 3
StarMoVe
Nek kazne naše skotove za nacionalizam i sta sve skandiraju i sta i koga veličaju, odma izbacivanjem iz lige ili navijača sa tribina i kaznom doživotne zabrane na dolazaka na stadione..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi