Od kamera se ne može pobjeći - Fudbaleru Juventusa zbog ovog poteza prijeti ogromna suspenzija
Užasne slike viđene su u Torinu prethodne noći, a ovi snimci su nešto zaista katastrofalno za veliki derbi italijanskog fudbala (Foto: Screenshot)

Pokušao je nokautirati Handanovića

Od kamera se ne može pobjeći - Fudbaleru Juventusa zbog ovog poteza prijeti ogromna suspenzija

Midhat Šljivak

Meč polufinala italijanskog Kupa između Juventusa i Intera donio je dosta nemilih scena po završetku utakmice i podijeljena su tri crvena kartona. Prvo je Romelu Lukaku zbog slavlja ispred navijača koji su ga vrijeđali dobio drugi žuti karton, a zatim su se na terenu potukli Samir Handanović i Juan Cuadrado. Kolumbijac je bio veoma prljav i pokušao je nokautirati slovenačkog golmana.

Veliki rivali Juventus i Inter odigrali su prvi meč polufinala Kupa Italije. Završeno je 1:1, ali će u revanšu sve da gori zbog scena koje su se dešavale u finišu i nakon okončanja utakmice.

Prvo je Romelu Lukaku isključen zbog slavlja ispred navijača Juventusa koji su ga rasistički vrijeđali s tribina, a zatim je nakon utakmice došlo do pravog haosa.

Obična prepirka između golmana Intera Samira Handanovića i fudbalera Juventusa Juana Cuadrada prešla je u fizički obračun kojeg je inicirao igrač Stare dame.

Snimak koji se pojavio pokazuje jasnu namjeru 34-godišnjeg kolumbijskog fudbalera da nokautira Handanovića. Krenuo je pesnicom prema bradi golmana Intera i sreća je da ga nije uspio pogoditi na pravi način.

Oglasi

Da je udarac sjeo na bradu iskusnog čuvara mreže došlo bi vjerovatno i do teže povrede, pa je Handanović u ovoj situaciji dobro i prošao.

Naravno, ni on nije bez krivice u svemu. Očigledno je bilo teških riječi zbog kojih je nastao obračun u kojem je prgavi Kolumbijac pokušao udariti.

Nakon svega što je viđeno u Torinu Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije imat će pune ruke posla, ali žestoke kazne su neizbježne, barem za Handanovića i pogotovo Cuadrada.

U Interu se nadaju da će crveni karton Lukakuu biti poništen jer je ipak odgovarao na rasističke povike, no Handanović i Cuadrado nemaju za šta da se žale.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posebno se to odnosi na fudbalera Juventusa koji je definitivno pretjerao pokušajem nokautiranja protivnika i on bi mogao na duže hlađenje.

Revanš susret Intera i Juventusa igra se na Giuseppe Meazzi 26. aprila.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi