Inter ga više ne želi, Chelsea ga pušta: Lukakuov naredni klub će šokirati apsolutno sve

Daily Mail objavio iznenađujuću vijest

Inter ga više ne želi, Chelsea ga pušta: Lukakuov naredni klub će šokirati apsolutno sve

A. Čaušević

Romelu Lukaku će na ljeto šokirati fudbalsku pijacu, ako je vjerovati pisanjima Daily Maila. Belgijanac je preskup za Inter, u Chelseaju je i višak te izbor narednog kluba predstavlja veliko iznenađenje. 

Direktor Intera Giuseppea Marotta je prije nekoliko dana potvrdio da će se Romelu Lukaku na kraju sezone vratiti u Chelsea i sada je budućnost 29-godišnjeg napadača u zraku.

Lukakuov drugi boravak u Italiji je prošao daleko ispod očekivanog, prvenstvno zbog brojnih problema sa povredama i Belgijanac nikako nije uspio da pronađe pravu formu.

Daily Mail navodi da je za Lukakua zainteresovan ni manje ni više nego Real Madrid i Carlo Ancelotti je taj koji najviše insistira na njegovom dovođenju.

Pozivajući se na izvore iz Španije britanski list navodi da su Realu na Lukakua gledaju kao na više nego dostoju zamjenu za Karima Benzemu koji također ima povreda u posljednje vrijeme.

Belgijanac je prije skoro dvije godine prešao iz Intera u Chelsea za 100 miliona eura, ali stvari na Stamford Bridgeu nisu išle kako treba jer se nije snašio u taktici koju je primjenjivao Thomas Tuchel.

Oglasi

Prošlog ljeta je stigao na posudbu u Inter, ali manjak kondicije i brojni zdravstveni problemi su utjecali da postigne svega tri gola u Seriji A do sada.

"Posudba je na jednu sezonu tako da će se 30. juna Lukaku vratiti u Chelsea bez obzira kako odigra u ostatku sezone", poručio je Marotta.

Real silno treba igrača koji na adekvatan način može zamijeniti Benzemu. U Ligi prvaka se to i nije toliko osjetilo, ali jeste u prvenstvu zbog čega je zaostatak sa Barcelonom devet bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa odlaskom Lukakua upitno je kako će izgledati napadačka postava Nerazzurra u novoj sezoni pošto i dalje nema produženja ugovora sa Edinom Džekom.

Kako stvari stoje u ostanak je siguran samo Lautaro Martinez. Hoće li mu partner i dalje biti Džeko ili će Nerazzurri uspjeli dovesti neku novu opciju poput Marcusa Thurama ostaje da se vidi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi